Combitec

Seal, kuhu sa iganes reisid või kus elad, jahutab suurimaid ja tähtsamaid ehitisi YORK.

YORK asutati 1874. aastal Yorki linnas Pennsylvania osariigis USA’s.  Euroopa filiaal avati 1922. aastal. Firma on olnud tehnoloogia arengu esireas kogu oma ajaloo jooksul. Ta hakkas esimesena valmistama jääd kaubanduslikult nii toitlustuse kui ka muude tootmisharude jaoks: produtseeris täieliku sisetingimustes kasutatava õhukonditsioneerimissüsteemi ning töötas välja seadmed, mis kasutasid külmainena freooni.

YORK Internationalil on 40 tehast maailma erinevais paigus ning üle 21 000 töötaja 54 riigist.

YORK on praegu suurim ettevõte, mis on orienteeritud ainult  soojendus-, ventilatsiooni-, jahutus- ja külmutusseadmete tootmisele. Hiljuti ostis YORK International külmutusfirma Sabroe ja sai maailma suurimaks merelaevanduse ja tööstuslike külmutusseadmete tootjaks.

YORK kujundab, valmistab, müüb ja hooldab soojendus-, ventilatsiooni- ja jahutussüsteeme, kompressoreid era-, kommerts- ning tööstuslikke gaasikompressiooni seadmeid.

Firma tooteid on paigaldatud ookeanisügavustes töötavatesse aatomiallveelaevadesse ja Lõuna-Aafrika maaalustesse kullakaevandustesse. YORK’i jahutusseadmed on maailma suurima jahutatud vee süsteemiga Eurotunnelis: 240 miljonit liitrit jahutatud vett juhitakse Inglise Kanali põhjas olevate tunnelite 240 km pikkusesse torustikku. Veejahutusüksused toodavad umbes 15 000 tonni külma, see kogus on võrreldav umbes 260 000 koduse külmiku toodanguga. Maailma “kõrgeimas” ehitises Petronase kaksiktornis  Malaisias ja World Trade Center’is New York’is on YORK’i veejahutid.

YORK´i seadmeid kasutavad ka sellised tuntud ehitised, nagu Sydney Ooperimaja, Charles de Gaulle ja Jeddah Lennuväljad, enamus Hong Kongi horisondis domineerivad kommertshooned, Islami Ülikool Riyadh’is, Inglismaa Parlamendihoone, Kreml, Ameerika Ühendriikide Kapitoolium Washington DC’s, Eiffeli torni restoran ja Prohvetite Mošee Medinas. YORK´i lumekahurid on suurimate suusakuurortite teenistuses.

Uute ja unikaalsete toodete tootmiseks ning olemasolevate seadmete parandamiseks viiakse pidevalt läbi uurimusi ja arendustöid.YORK´i kogenud insenerid annavad konsultatsioone kõigis tootmise etappides alates efektiivsuse parandamisest kuni energiatarbimise vähendamisening süsteemi jooksevkuludeni.

YORK´il on seitse tehast Euroopas, mille toodang on kohandatud Euroopa normide ja nõudmistega. YORK´i esindused asuvad pea kõikides Euroopa riikides, pakkudes kohalikku tehnilist abi, müügituge ja teadmisi.

YORK´i esindused on ka kõigis Baltimaades. Suurimaid ehitisi, kuhu on paigaldatud YORK´i seadmeid, on näiteks Vilnuses asuv hotell Elektra, Riias asuv Valdemari ärikeskus, Tallinnas asuv Grand Hotel Mercure.

Soovides kvaliteeti ning kindlustunnet, et teie ostetud jahutus-, külmutus- või ventilatsiooniseadmed töötaksid ka homme ja mitmete aastate pärast ning neile oleks ka alati võimalus saada varuosasid, nõudke YORK´i, sest YORK tunneb seda ala juba aastast 1874.